vrijdag 20 januari 2012

Het Groninger Museum - Eén van de mooiste musea

groningen-centrum-groninger museum
groningen-centrum-verbindingskanaal
Het Groninger Museum is de afgelopen periode veel in het nieuws geweest. Financiële problemen en het ontslag van de directeur van het museum. Uit de informatie die we krijgen (zie bv oogtv) mag opgemerkt worden dat de bestuurders de inhoud tegenwoordig niet meer kennen met het uiteindelijke resultaat dat de burgers de tekorten weer moeten aanvullen. De politiek is de politiek niet meer. Denken ze nu echt dat de burgers het niet meer begrijpen? Jammer dat zij onze stad zo op de kaart zetten. Toch nog even genieten van het volgende zou ik zeggen:

Het Groninger Museum dat in 1894 werd opgericht stond oorspronkelijk aan de Praediniussingel. Honderd jaar later vinden we het huidige museum op de huidige locatie op een kunstmatig eiland in het Verbindingskanaal. Het nieuwe onderkomen kon worden gebouwd dankzij een gift van de Gasunie aan de stad ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan.

groningen-centrum-groninger museum
Drie afzonderlijke delen vormen het nieuwe museum:
•    Het hoofdgebouw, met de ingang en het goudkleurige depot
•    Het paviljoen van Michele de Lucchi en Philippe Starck waar de Ploegcollectie en de collectie Japans en Chinees porselein in ondergebracht
•    Het paviljoen van Allesandro Mendini en Coop Himmelbau waar de hedendaagse kunst is te zien.
verkoop van een slavenkind,
 kunstenaar vasili vereshchagin


De foto's van de expositie van Het Onbekende Rusland in 2010 en de informatie: klik hier Een film:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten