zondag 8 januari 2012

Paddepoel Kunst - Huisje Boompje Beestje bankjes


De bankjes zijn het resulaat van het kunstproject 'Huisje Boompje Beestje' van de beeldende kunstenaars Ivonne Moorlag en Gea Koopman. Zij hebben de banken samen met de kinderen van groep zeven en acht van de inmiddels Dalton Bisschop Bekkersschool en wijkbewoners gemaakt. Nadat wethouder Jaap Dijkstra op 8 mei de 'startslag' had gegeven, zijn heel veel kleurige tegels tot duizenden stukjes moza├»ek geslagen. En daarmee zijn, als pilot van het project 'De wijk als werkplaats', twee stenen banken helemaal ‘aangekleed’.


opname kunstproject universum
Gea en Ivonne dienden hun plan voor een project met mozaïkbanken in als project voor en door de wijk. De wijk, en dan vooral het schoolplein, werd echt een werkplaats. Jong en oud werkte aan de banken, iedereen mocht meedoen. En bewonerns van Bernlef kwamen regelmatig even langs om te kijken of de werkzaamheden al vorderden. Eind mei werden de banken naar hun plaats getild en vond de feestelijke ingebruikneming plaats. Een mooie bijdrage aan kunst en cultuur in de wijk. 'Huisje Boompje Beestje' is in Paddepoel 'Huisje Boompje Bankjes' geworden.

Alle foto's over de kunst in Paddepoel: http://drveno.smugmug.com/Paddepoel/kunst/10644203_xsb9ht#!i=1663528991&k=KVjs2kT

Alles over Gea Koopman: http://www.kunstenaarsindeklas.nl/kunstenaars/gkoopman.aspx

Alles over Yvonne Moorlag: http://www.moorlagart.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten