woensdag 25 januari 2012

Rundvlees met amsterdamse ui

1.    Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.  Kook in water met zout in twintig minuten de aardappelen gaar. Bereid de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2.    Verhit ondertussen de boter in een braadpan en bestrooi het vlees met peper en zout en bak het op middelhoog vuur in één minuut goudbruin.  Voeg de ui toe en bak drie minuten mee. Vervolgens de bloem erdoor en bak nog drie minuten. Voeg vervolgens de Amsterdamse uien toe en warm nog één minuut door. Serveer het vlees met de aardappelen en de rodekool.


Benodigdheden:
•    800 gr.   kruimige aardappelen
•    1 pak        rodekool met appel (450 gr., diepvries)
•    50 gr.       boter
•    1 schaal  runderreepjes (350 gr.)
•    2              uien, gesnipperd
•    1 el.         bloem
•    ½ poteje Amsterdamse uien (a 340 gr.) uitgelekt


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen