donderdag 19 januari 2012

Tagliatelle met champignons en witlof

Tagliatelle als hoofdgercht voor 4 personen – 25 minuten.

Één van de recepten die ik recentelijk heb uitgeprobeerd en als u van pasta houdt een aanrader.




Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beet gaar. Voeg zout of een bouillonblokje toe.

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bak vervolgens de knoflook, champignons en oregano  vier minuten in het achtergebleven bakvet.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg het witlof toe aan de champignons en roerbak twee minuten. Doe de spekreepjes en crème fraiche erbij en verwarm dit op laag vuur. Breng het op smaak met peper en zout.
Schep het witlofmengsel over de pasta en strooi er een beetje verse peterselie over.

Benodigdheden:


•    1 zak tagliatelle pasta 500 gram
•    4 eetlepels olijfolie
•    1 duopak magere spekreepjes (250 gram)
•    1 teen knoflook, fijn gesneden
•    1 bakje kastanjechampignons gehalveerd (250 gram)
•    1 theelepel gedroogde oregano
•    400 gram witlof
•    1 bekertje crème fraiche 125 ml.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen