vrijdag 13 januari 2012

Tram Zonnelaan een plaag voor ondernemers en bewoners

Op dinsdag 17 januari bespreekt de raadscommissie Beheer & Verkeer het raadsvoorstel voor de inrichting van de Zonnelaan.

illustratie angelique boter
De Zonnelaan moet bij de komst van de RegioTram opnieuw worden ingericht. Voor de inrichting zijn drie varianten onderzocht. Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor te kiezen voor variant 1. Hierbij komt de tram in een groene middenberm te liggen met aan beide zijden een brede rijbaan voor auto’s, een vrijliggend fietspad en een trottoir. De parkeerplaatsen aan de  Zonnelaan komen te vervallen. Dus worden de bewoners en het winkelend publiek de wijk ingestuurd. Geen haring meer halen bij de Viskraam.Ook de ondernemers aan de Zonnelaan zijn bezorgt. Het minder bereikbaar zijn zal zeker niet omzet stijgend werken. Maar daar heeft de politiek geen boodschap aan.
trambijeenkomst bewonersver. zonnelaan
Bewoners hebben veel tijd gestoken in alternatieve plannen,  maar die zo als het er nu na uit ziet, worden deze niet gehonoreerd. Er ontstaan conflicten tussen auto's en fietsen is de redenering.  De hulpdiensten maar over het trottoir even als de verhuiswagens indien dit nodig is. Dat vindt onze wethouder mw. Karin Dekker heel gewoon. Zij bepaald immers de woonomgeving en niet wij burgers. Zij ondervind niet de dagelijkse hinder. De burger en ondernemers hebben zich maar te schikken in het gedrag van wat Politiek genoemd wordt.

PS: Wel eens waargenomen hoeveel woningen rondom de Zonnelaan en het tramtrac√© te koop staan aangeboden? of was de folder van de gemeente Groningen de bevestiging deze verkoop te stimuleren  "ik wil wonen in een buurt waar ik me thuis voel" - Begin 2012 met een goed voornemen?? - op naar Meerstad-Europark-Oosterhamrikkade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten