woensdag 25 januari 2012

Wijkvernieuwing Bessemoerstrook van start


maquette bessemoerstrook
paddepoel-bessemoerstrook-sloop alfa college
Zoals mogelijk bij velen bekend ondergaat de Bessemoerstrook een metamorfose. Samen met de Tuinwijk zijn de bewoners betrokken bij de ontwikkeling van deze wijkvernieuwing. Veel nieuws over deze ontwikkeling vindt u op de site van Tuinwijk. Een website die wel de mooiste site van de wijkwebsites genoemd mag worden.

Het Alfa College is inmiddels verhuisd en de sloopwerkzaamheden zijn in volle gang. Er worden 32 rug-aan rug-woningen gerealiseerd in opdracht van woningstichting De Huismeesters.  Bouwbedrijf Trebbe  is de hoofdaannemer

De 32 woningen voor starters in de sociale huursector zijn gezamenlijk door De Huismeesters en Trebbe ontwikkeld en ontworpen door architectenbureau INBO uit Drachten. De woningen krijgen een duurzaam karakter met onder meer een lage EPC van 0,5 die mede wordt bereikt door de toepassing van zonnecollectoren op het dak. Delen van het dak worden vanuit ecologische overwegingen uitgevoerd als groene mos-sedum-daken en het hemelwater wordt afgevoerd naar wadi's in het toekomstige park.

Bij uiteindelijke realisering is de groene strook vanaf het Park Selwerd via de Bessemoerstrook een waar genot om vervolgens te eindigen in het Noorderplantsoen.  Een wijkvernieuwing die de verpauperde omgeving snel moet doen vergeten.

De foto's vanmorgen sloop alfa college: klik hier
Een filmpje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten