donderdag 2 februari 2012

Koningwinter bezorgd de eerste sneeuw


groningen 2012-paddepoel-eerste sneeuw

Koud en van het noorden uit sneeuw. Morgen droog en veel zon.

Een actief sneeuwgebied boven het noorden trekt verder zuidwaarts. Later vanochtend bereikt de sneeuw het midden en in de middag het zuiden. In het noorden wordt het dan weer droog. Op veel plaatsen kan 3-5 cm vallen, lokaal 5-10 cm. Waarschijnlijk valt de meeste sneeuw in het westen. De temperatuur loopt in een smalle strook langs de kust tijdelijk op naar iets boven nul, elders blijft het enkele graden vriezen. De gevoelstemperatuur ligt in het binnenland vanmiddag tussen -10 en -12 graden. De wind waait boven land uit uiteenlopende richtingen en is meest zwak tot matig. De wind draait langs de kust echter naar noordwest en wordt daar een aantal uren (vrij) krachtig. In de loop van de middag en avond draait de wind in het hele land weer naar oost tot noordoost. Daarna wordt het weer een stuk kouder.

In de nacht naar zaterdag wordt het weer vrij helder en de temperatuur daalt naar -8 in het westen tot -12 in het oosten. Lokaal kan er aanvriezende mist ontstaan. Boven de sneeuw in het zuidoosten wordt het waarschijnlijk het koudst, -15 tot -17 graden. Daar liggen de gevoelstemperaturen dan rond -18 graden. De wind wordt zwak.

Zaterdag schijnt de zon weer volop, maar aan het einde van de dag komen er toch wat meer wolkenvelden voor. Er staat een zwakke oostenwind en de temperatuur blijft rond de -3 tot -6 graden steken. (Bron: KNMI)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten