woensdag 1 februari 2012

Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie


voeding-pilav met gehakt, rozijnen en spinazie
Het volgende recept uitgeprobeerd . Een goed en redelijk goedkoop recept uit de recepten van AH:
Verwarm de bouillon. Verhit vervolgens drie eetlepels olie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in drie minuten rul. Voeg de rozijnen en pijnboompitten toe en bak twee minuten mee. Voeg de rijst toe en bak één minuut mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in vijftien minuten gaar.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken en schep door de rijst. Breng de pilav op smaak met peper en zout.
(helaas was de verse spinazie niet op voorraad! dus een pot spinazie gebruikt)

Benodigdheden:


  • 500 ml.  groentebouillon (van tablet)
  • 5 el        olijfolie
  • 400 gr.   rundergehakt
  • 1 teen    knoflook, fijngesneden
  • 2 el        oregano
  • 4 el        rozijnen
  • 2 el        pijnboompitten (bakje 80 gr)
  • 1 pakje  meergranenrijst  (275 gr)
  • 2 zakken spinazie (a 300 gr)













Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen