vrijdag 24 februari 2012

Politie onderzoekt twee straatroven Paddepoel


Allereerst wenst de redactie de slachtoffers alle sterkte toe deze nare ervaring te verwerken en als ze het lezen en behoefte hebben te reageren, graag. We vergeten vaak de steun aan de slachtoffers en als de daders gepakt worden spreken we de hoop uit dat het recht rekening houdt met de gevolgen van de slachtoffers. 


De politie doet onderzoek naar twee gewelddadige straatroven in de stad Groningen.
Donderdagavond rond 20:00 uur probeerde een straatrover een 15-jarige jongen uit Groningen te beroven. Het slachtoffer fietste met een vriendje door het fietstunneltje bij de Crematoriumlaan (onder de Plataanlaan). De 15-jarige werd plotseling door een onbekende jongen vastgepakt en kwam daarbij bijna ten val. De dader bedreigde en sloeg het slachtoffer met een stok. De 15-jarige en zijn vriendje konden aan hun aanvaller ontsnappen door hard weg te fietsen. Het slachtoffer raakte niet gewond. Zijn mobiele telefoon raakte bij de poging beroving wel beschadigd.

2e beroving
Op het Jaagpad in Groningen (universiteitscomplex) werd omstreeks 20:30 uur een 20-jarige man uit Groningen door meerdere onbekende mannen aangevallen. Het slachtoffer fietste in richting van de Avondsterlaan toen hij door een groepje van 6 personen gedwongen werd om te stoppen. Hij werd door de groep geslagen en geschopt. De straatrovers eisten, onder bedreiging van stokken, geld van het slachtoffer. De straatrovers gingen er met een klein geldbedrag fietsend vandoor. Een zoektocht in de omgeving bleef zonder resultaat. De 20-jarige raakte bij het incident licht gewond. Hij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

Signalementen
De politie beschikt van de overvallers over summiere signalementen:
- 1e straatroof: jongeman, ongeveer 19 jaar oud; blanke huidskleur; met opvallende doorlopende wenkbrauwen. Hij was gekleed in een leerachtige zwarte jas en een donkere broek en droeg zwarte stoffen handschoenen. Hij had zijn gezicht bedekt met een zwarte sjaal voor de mond.
- 2e straatroof: vijf a zes jongens met een getinte huidskleur; rond de 1.80 mtr. lang (twee waren iets kleiner). Eén van de daders had een lichtbruine jas met bontkraag. Alle jongens droegen donkergekleurde capuchons.

Aangifte
De politie heeft het vermoeden dat beide straatroven met elkaar in verband staan. De gedupeerden hebben aangifte gedaan.

Getuigenoproep en uw informatie
Mogelijk zijn nog meer mensen het slachtoffer geworden van deze groep straatrovers. De politie komt graag met hen in contact. Ook is de  politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident of mogelijk meer weten over de overvallen. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kunt uw informatie kwijt via de mail:  de websiteen/of Twitter: @politie_overval

Geen opmerkingen:

Een reactie posten