woensdag 8 februari 2012

Raadloos - Jan Seton in de bocht

politiek-cda-jan seton-bezoek caspomor
Veel vaker plaatsen we grote vraagtekens bij de politieke bestuurders over hun waar- en onwaarheden die ze ons vertellen. Een oplettende Jan Seton, een politicus uit onze wijk, constateerde het volgende:

Ik heb het college wel eens traagheid verweten, maar vandaag is het eens precies andersom. Het college is te snel geweest. Tussen de besluitvorming over een verordening (op de bekendmaking NB) in de raad en een publicatie daarover in de Gezinsbode zat veel minder dan 24 uur, een nieuw record!
De casus is eenvoudig: op woensdag 21 december 2011 sprak de raad over de verordening op de bekendmaking. Deze is toen, evenals een CDA-motie, door de raad vastgesteld.
De volgende middag (do 22-12) lag de Gezinsbode in de bus, waarin een omkaderd bericht was opgenomen over de manier waarop officiële gemeentelijke mededelingen vanaf 2012 zouden worden gepubliceerd. Precies datgene waar we de avond ervoor over hadden gedebatteerd.
Ik acht het college tot veel in staat, maar niet dat zij informatie die het gevolg is van besluitvorming van woensdagavond tijdig kunnen aanleveren voor de Gezinsbode van de volgende dag. Uit een check bleek, dat kopij voor de Gezinsbode van donderdag al ruim vóór woensdag binnen moet zijn. De conclusie is dan, dat de publicatie al vóór de raadsvergadering was aangeleverd.
Meer lezen: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten