maandag 20 februari 2012

Rennen voor je leven – Toegang Zernikecomplex onveiligste plek van Paddepoel

Alvorens het Zernikecomplex te bereiken moet je een aantal op- en afritten oversteken.  Met de vele auto’s en de fietsers is het opletten geblazen. Ongeduldige automobilisten, gedwongen door de toenemende drukte, de onoverzichtelijkheid,  zien de voetgangers over het hoofd als men de oprit af of op wil. Voetgangers worden gesneden door het afbuigend verkeer. Sprinten voor hun leven met de snelheid waarmee de automobilist de afrit neemt en zich niet of onvoldoende realiseert een fiets- en voetpad te naderen.
Opmerking richting de automobilisten worden beantwoord met een grote ‘bek’ of geven gas bij schrijven bewoners die met regelmaat een ommetje doen op het Zernikecomplex.   

Het probleem is snel op te lossen zeggen de bewoners. Zebra’s realiseren bij de oversteekplaatsen van de op- en afritten en borden plaatsen die duidelijk aangeven dat een fiets- en voetgangersoversteekplaats wordt genaderd.
Wie in de wijk  onderneemt actie om aandacht te vragen voor een gebied met een grote verkeersintensiteit om deze in goede banen te leiden? De redactie zal dit onderwerp tevens onder de aandacht brengen bij de politie.

Zie ook de artikelen toegang Crematorium.

Bewoners bedankt voor de inzending.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten