donderdag 16 februari 2012

Save the Childeren - Waar zijn de mutsjes van Bernlef gebleven 

Daar waar westerse politici de wereld veranderen in een financiële chaos met maar één doel hun eigen ego, ontfermen velen zich over hen die in heel andere omstandigheden leven. Zo ook de bewoners van Bernlef.  Zij delen op grote en kleine schaal onze welvaart door  activiteiten te ondernemen die bijdragen aan een beter bestaan, iets wat voor ieder mens op aarde vanzelfsprekend zou moeten  zijn. Misschien weet  u het nog dat de bewoners van Bernlef tweehonderd mutsjes hebben gebreid voor de actie “Save the Children”. De actie om mutsjes te breien voor pasgeboren baby’s in India kwam tot stand omdat veel baby’s te vroeg stierven door onderkoeling. Totaal in Nederland werden 200.000 mutsjes gebreid.

Dit najaar is “Save the Children” gaan kijken of de mutjes goed terecht gekomen zijn.  Op de website’s www.savethechildren.nl of www.breivoorindia.nl vindt u alle informatie.
Hoe een kleine bijdrage tot grote resultaten kan leiden.  Wat is crisis.  Als je een vergelijk maakt met de verkwisting van de gelden binnen onze gemeente moet je je nog meer schamen dat velen in de wereld verhongeren of hun kinderen sterven vanwege een gebrek aan kleding.

(bron: de heraut-bernlef)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten