donderdag 2 februari 2012

Wijkvernieuwing Bessemoerstrook Sloop Alfa College Deel 2


paddepoel-dierenriemstraat-sloop alfa college
Gisteren in de kou even wezen kijken naar de voortgang van de sloop van het Alfa College aan de Dierenriemstraat aansluitend bij de Tuinwijk. Een filmverslag van gisteren:

Hier worden 32 rug-aan rug-woningen gerealiseerd in opdracht van woningstichting De Huismeesters.  Bouwbedrijf Trebbe  is de hoofdaannemer

De 32 woningen voor starters in de sociale huursector zijn gezamenlijk door De Huismeesters en Trebbe ontwikkeld en ontworpen door architectenbureau INBO uit Drachten. De woningen krijgen een duurzaam karakter met onder meer een lage EPC van 0,5 die mede wordt bereikt door de toepassing van zonnecollectoren op het dak. Delen van het dak worden vanuit ecologische overwegingen uitgevoerd als groene mos-sedum-daken en het hemelwater wordt afgevoerd naar wadi's in het toekomstige park.

Bij uiteindelijke realisering is de groene strook vanaf het Park Selwerd via de Bessemoerstrook een waar genot om vervolgens te eindigen in het Noorderplantsoen.  Een wijkvernieuwing die de verpauperde omgeving snel moet doen vergeten.

Het eerdere artikel en het eerste filmpje: klik hier                   De foto's van de sloop: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten