woensdag 21 maart 2012

Fietsenoverlast Winkelcentrum Paddepoel Dierenriemstraat

Het doet lijken alsof auto's parkeerden voor in de ingang van het Winkelcentrum Paddepoel aan de Dierenriemstraat als we een medewerker bezig zien maatregelen te nemen tegen een bron van ergenis. Niet fraai om de ingang van ons mooie winkelcentrum zo te moeten beletteren.

Er is een probleem. Vooral in de middag  zijn de fietsenrekken continue bezet waardoor het publiek de fietsen stalt voor de ingang van het winkelcentrum wat niet is toegestaan. Eén van de belangrijkste reden hiervan is wel dat het hier een vluchtweg betreft en bij calamiteiten altijd vrij moet zijn, iets waar het publiek zich niet aan stoord en dat is kwalijk. De andere kant van de medaille is dat er veel gefietst wordt op het troittoir tot grote ergenis van het wandelende publiek. Dit leidt vaak tot confronteerde situaties waarbij de grote mond van de fietser of scooterbereider volop opengaat. Regels, normen we nemen het niet zo nauw. Alles moet gezegd kunnen worden denkt men. Regels hebben we met elkaar afgesproken, eens of oneens, maar we hebben er ons wel aan te houden.

Door de toename van het fietsgebruik, mogelijk veroorzaakt door de hoge benzineprijzen, is de capaciteit van stalling aan de Dierenriemstraat onvoldoende te noemen en veroorzaakt ook hier voor problemen bij mensen die bijvoorbeeld gebruik maken van een scootmobiel. Door niet juist te stallen wordt het troittoirgebied kleiner en derhalve een hindernis voor anderen.

De parkeerstrook is tevens een belemmering waardoor fietsers uitwijken naar het troittoir, wat niet mag maar wel gebruikelijk is geworden.

Als bezoekers aan het mooiste en grooste overdekte Winkelcentrum van Groningen willen wij een beroep op u doen u zoveel mogelijk aan de regels te houden. Het Winkelcentrum, voorzover we geïnformeerd zijn, onderkent het probleem en beraad zich op een oplossing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten