vrijdag 9 maart 2012

Landelijke media De Volkskrant bericht over Groninger tekorten

Groningen heeft een tekort van 54 miljoen schrijft De Volkskrant vandaag. Een artikel wat door de CDA voorman Jan Seton in Groningen gisteren al werd aangekondigd. Hoe hoog zou het bedrag zijn aan tekorten binnen de Nederlandse Gemeenten? Een vraag die wel eens op komt, zeker als de wethouders van Groningen Karin Dekker ons laat weten dat de schulden van haar gemeente nog meevallen ten opzichte van andere gemeenten.Een competitie onder de schulden? Als je de twitterberichten volgt bekogeld de Groninger politiek elkaar met cijfers zijn soms moeilijk! en verschillen de inzichten in de bedragen of de interpretatie hiervan. Groenlinks als voorbeeld heeft er geen enkele moeite mee de door de politiek veroorzaakte tekorten te verhalen op haar burgers daar waar de andere partijen fel op tegen zijn. U begrijpt, als door ons getwittert wordt dat politiek vaak moeilijk is, ik het volgende antwoord kon verwachten; Dat leg ik je in drie minuten uit! Hoe serieus wordt de burger, die ook namens vele facebook vrienden het toneel zoekt, nog genomen. Zowel bij veel burgers en ambtenaren vreest men het ergste.

Het artikel door Ana van Es in De Volkkrant vandaag:

Het begrotingstekort van de stad Groningen is in drie maanden tijd meer dan verdubbeld.Op korte termijn is 54  miljoen euro nodig om het gemeentelijke huishoudboekje weer op orde te krijgen.
De komende periode kan het tekort oplopen tot maximaal 150 miljoen euro, waarschuwt het gemeentebestuur.
De tegenvallende cijfers bedreigen drie grote projecten in de stad: de aanleg van een regiotram, de bouw van cultuurhuis het Groninger Forum en een grootschalige opknapbeurt van de ringweg aan de zuidrand van de stad.
Een meerderheid in de gemeenteraad betwijfelt of al deze projecten nog wel haalbaar zijn. Oppositiepartij CDA vreest zelfs voor een artikel 12-procedure, waarbij de gemeente onder curatele van het Rijk komt te staan. 'Het is één minuut voor artikel 12', zegt CDA-fractievoorzitter Jan Seton. 'Op dit moment is de gemeente Groningen nog niet failliet. Maar als de investeringen onverminderd door gaan, komt dat wel in zicht.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten