dinsdag 20 maart 2012

Lente van start ook in Paddepoel

Een bewoonster uit de wijk attendeert ons dat de lente nu echt is begonnen zoals op haar foto is waar te nemen.
De astronomische lente is begonnen. Dinsdag om 06.14 uur stond de zon precies boven de evenaar. Sinds 1896 is het begin van de lente nog nooit zo vroeg gevallen. Meestal begint de astronomische lente op 21 maart.
Sterrenkundigen bepalen het begin van de lente op basis van de positie van de aarde ten opzichte van de zon. De afgelopen jaren begon de lente officieel meestal op 21 maart, maar de komende decennia is dat naar verwachting vrijwel elk jaar al op 20 maart. De lente begon op 1 maart al voor meteorologen.
Meteorologen van Weeronline verwachten een fraaie lenteweek. Dinsdag belooft een zonnige dag te worden met temperaturen tussen de 10 en 13 graden. Ook de rest van de week verloopt zonnig en overwegend droog, met temperaturen die kunnen oplopen tot 20 graden in het zuiden op vrijdag. De nachten zijn wel koud met op veel plekken aan de grond lichte vorst.
Maart maakt volgens Weeronline kans hoog in de top tien van warmste maartmaanden ooit te belanden. De gemiddelde etmaaltemperatuur lijkt uit te komen op zo'n 8,2 graden. De warmste maartmaand dateert van 1991. Toen werd het gemiddeld 8,8 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten