dinsdag 27 maart 2012

Mondriaanbankjes zo gek nog niet in de CasPoMor tuinen

Tijdens de verkenning van de wereld om je heen doe je soms zo je ideeën op. Deze bank kwamen we tegen welke mogelijke qua vorm en kunst prima zou passen tussen de flats bij de CasPoMor tuinen. Deze gebieden zien er niet uit en de woningcorporatie Lefier en de gemeente Groningen zouden de handen inéén moeten slaan deze gebieden te ontwikkelen, passen in het centrum van onze mooie wijk.

Ziet u alle ouderen al gezellig met elkaar zitten en genieten van de mooie bloemen? of blijft het een sobere niet gezellige omgeving?

De Mondriaanbank staat in Domburg in Zeeland.
De Mondriaanbank (1989) verbindt heden met verleden. De inheemse godign Nehalennia, vaak afgebeeld met een hond aan haar voeten en een schaal appels op haar schoot, was in de Romeinse tijd vermoedelijk een beschermgodin voor scheepvaart en handel.
Zij zit op een door kunstenaar Guido Metsers (1940) in Mondriaan-stijl uitgevoerde bank en geeft zo vorm aan het oude gebruik van de 'klapbank' waar het nieuws van de dag als door een volksgericht werd besproken.

1 opmerking:

  1. Daar heb je gelijk on Feiko. Heb ook al een verbetering van de grasvelden geopperd met mooie paden en bloemzerken erpm heen, daar dan die bankjes nog eens bij, wat zal dat er dan vrolijk uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen