maandag 19 maart 2012

Nieuwbouw nieuws Grote Beerstraat-Zonnelaan


Nijestee is bezig met de ontwikkeling  van eengezins- koopwoningen aan de GroteBeerstraat en een jongerentoren, de kleine beer, aan de Zonnelaan.  Uit de Nieuwsbrief van Nijestee de volgende informatie:


Woonruimte voor jongeren
De bouw van de jongerentoren aan de Zonnelaan is gestart. Dit complex wordt gebouwd tussen de nieuwbouw van Callisto en het spoor. Langs het spoor komt een ranke toren van elf lagen met 135 eenheden voor jongeren. In het gebouw komt een ruime fietsenberging en ook een groot deel van de parkeer-voorziening. Alle 135 eenheden zijn huurwoningen van ca. 27 m² en geschikt voor 1 persoon. De onderste vijf etages krijgen een balkon. Nijestee heeft inmiddels veel ervaring met jongerencomplexen en weet hoe belangrijk het is om het goed te kunnen beheren. Bij het ontwerp is hier aandacht aan besteed en zodra de woningen worden bewoond, zal er een huismeester worden aangesteld.

Planning
De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Plegt-Vos en gaan naar verwachting ongeveer 1,5 jaar duren.

2 juni: Dag van de bouw
Op deze datum wordt nog eens extra aandacht geschonken aan de bouw van de jongerentoren.
Eengezinswoningen
Naast de jongerentoren komen 46 eengezins-woningen. De verkoop van de eerste fase van negen woningen verloopt goed. Nijhuis is de aannemer.
De omgevingsvergunning is afgelopen week bij de gemeente ingediend. Zodra 70% is verkocht, wordt gestart met de verkoop van fase 2 en 3. Informatie over de plannen is te vinden op
de website van KUUB 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten