donderdag 22 maart 2012

Park Selwerd herinrichting uitgesteld - Burgerparticipatie ontbreekt

Vanmorgen ontvingen wij het bericht dat de uitvoering van de herinrichting van Park Selwerd is uitgesteld door omstandigheden. We hadden de projectleider uitgenodigd om middels een film vast te leggen hoe het park heringericht gaat worden. De afspraak is vergeten en de excuses hiervoor zijn aanvaard, immers het overkomt ons allemaal wel eens.

Wat we wel weten is dat de bewonersparticipatie is mislukt. De plannen zijn gemaakt  volgens het Ecologisch concept van Groen Links en  de bewonersparticipatie ontbreekt.  Bewoners maken de wijken laten ze ons doen geloven.

Weer blijkt maar eens dat er maar iets geroepen wordt waar uitvoering aan gegeven wordt door goedwillende mensen en vervolgens niet weet waar men aan begonnen is.  Een park dat al meer dan dertig jaar functioneert levert ineens onnodige energieverspilling op en energie is nou juist een van de speerpunten van genoemde partij. Financieel kan het geraamde bedrag  beter toekomen voor hen waarvan de armoede achter de voordeur schuilt en laat het park ongemoeid.

Zolang de onduidelijkheid over het herinrichten van Park Selwerd blijft bestaan is er derhalve geen reden hier aandacht aan te besteden, immers het is een mooi park en laat het zoals het is.

We verwijzen naar een eerder artikel over Park Selwerd1 opmerking:

  1. Laat het park zoals het is en verniel niet alles hier in de buurt omdat er zonodig een tram langs gaat komen. Karin Dekker, als je niets anders weet als deze rare dingen denk dan eerst eens erg goed na voordat je tot een bepaald besluit komt.

    BeantwoordenVerwijderen