donderdag 29 maart 2012

Pasen in Groningen en er is van alles te doen

Het lange Paasweekend dat binnenkort voor de deur staat, is een mooi moment om voor een of meerdere dagen af te reizen naar Groningen. Er is rond Pasen namelijk van alles in Groningen te doen.

In de binnenstad vindt de jaarlijkse bloemenjaarmarkt plaats, in het Westerkwartier organiseren toeristische en recreatieve bedrijven allerlei bruisende activiteiten en Pasen zou Pasen niet zijn als er dit weekend niet verschillende uitvoeringen van de Matthäus Passion te beluisteren waren.

Het is al een jarenlange traditie dat de binnenstad van Groningen op Goede Vrijdag, dit jaar op 6 april, volledig in het teken van bloemen en planten staat tijdens de jaarlijkse Bloemenjaarmarkt. Het is de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. De Bloemenjaarmarkt met meer dan honderd kramen, verspreid over de binnenstad van Groningen, trekt traditioneel zo’n 100.000 bezoekers, waarvan een groot deel uit Duitsland. Zo ongeveer alles wat groeit en bloeit, is er te vinden: snijbloemen, bloembollen, kamerplanten, zaaigoed, tuinplanten, maar ook tuinartikelen.

Tweede Paasdag is een mooi moment om kennis te maken met het Westerkwartier. Tijdens het evenement ‘Ei Ei Westerkwartier’ geven de toeristische en recreatieve bedrijven in dit gebied een voorproefje van wat er komende zomer allemaal te doen is.
En dat alles rond het thema ‘Puur Westerkwartier!’. Er zijn daarbij hoofdrollen weggelegd voor streekproducten, fietsen, koeien en paarden.

En bij Pasen hoort natuurlijk ook de Matthäus Passion van Bach. Op maandag 2 april is in de Martinikerk in Groningen een uitvoering van de Matthäus Passion te beluisteren door het Bach Choir & Orchestra en dirigent Pieter Jan Leusink. Begeleiding bij de uitvoering is in handen van The Bach Orchestra dat authentieke historische instrumenten bespeelt.
Op Goede Vrijdag 6 april verzorgen koor en orkest van Diletto Musicale in de Nieuwe Kerk in Groningen een authentieke en expressieve uitvoering van de Matthäus Passion. Deze uitvoering is het sluitstuk van de concertserie 3xBACH, waarin eerder onbekende werken van voorouders en een zoon van Bach werden uitgevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten