woensdag 14 maart 2012

Schrijnende toegang Crematorium kent nog geen oplossing

Heden middag zijn we geïnformeerd over de voortgang betreffende de toegang naar het Crematorium in Groningen. Het Crematorium valt onder de verantwoordelijkheid van Wethouder Janny Visscher en Verkeer valt onder verantwoordelijkheid van wethouder Karin Dekker. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een oplossing en er moeten nog een aantal gesprekken plaatsvinden tussen belanghebbende partijen als Universiteit, Hanzehogeschool en het Crematorium. Tussen eind maart en half april is de verwachting met een passende oplossing te komen.

Het probleem speelt nu en niet straks iets waar de onderwijsinstellingen ook haar verantwoording in hebben te nemen. Het zijn hun medewerkers en studenten die de parkeerproblematiek veroorzaken. Groningen onderscheidt zich denk ik met de slechtste toegang van een plek waar velen afscheid nemen van hun geliefden die vervolgens te laat arriveren bij deze bijzondere gebeurtenissen en dit als zeer schrijnend ervaren. Nu hard gewerkt wordt aan een oplossing is de hoop dat de suggesties binnen de kunstenaarsgroep van Paddepoel  betrokken worden in de uitvoering van een passende oplossing, immers de inspanning tot verbetering is niet van vandaag.

Alle artikelen over dit onderwerp: klik op label crematorium onderin

Update: Laatste alinea vervallen. Dit was geen juiste weergave. Onderstaand de reactie van de wijkagent waarvoor dank:


De inhoud van dit verhaal is niet helemaal juist. De schrijver van dit artikel suggereert dat de politie niet optreedt tegen foutparkeerders, terwijl dit in zijn/haar ogen wel zou moeten. De Crematoriumlaan kent geen parkeerverbod. Parkeren is derhalve gewoon toegestaan. Ook de grote parkeerplaats aan het einde van de Crematoriumlaan is een openbare parkeerplaats en mag door een ieder worden gebruikt. Bij grote drukte op het crematorium blijkt deze parkeerplaats al gauw te klein te zijn en ook de inrichting van de parkeerplaats bevordert niet het efficiënt parkeren. Dat dit de nodige problemen oplevert en dat daar snel een goede oplossing voor moet komen mag duidelijk zijn.


1 opmerking:

  1. De inhoud van dit verhaal is niet helemaal juist. De schrijver van dit artikel suggereert dat de politie niet optreedt tegen foutparkeerders, terwijl dit in zijn/haar ogen wel zou moeten. De Crematoriumlaan kent geen parkeerverbod. Parkeren is derhalve gewoon toegestaan. Ook de grote parkeerplaats aan het einde van de Crematoriumlaan is een openbare parkeerplaats en mag door een ieder worden gebruikt. Bij grote drukte op het crematorium blijkt deze parkeerplaats al gauw te klein te zijn en ook de inrichting van de parkeerplaats bevordert niet het efficiënt parkeren. Dat dit de nodige problemen oplevert en dat daar snel een goede oplossing voor moet komen mag duidelijk zijn.

    Jan Pijper,
    Buurtagent Paddepoel-Noord & Zernike

    BeantwoordenVerwijderen