dinsdag 20 maart 2012

Straatverlichting Weegschaalstraat-Lierstraat kent problemen


Bewoners in de omgeving Weegschaalstraat-Lierstraat missen met regelmaat de straatverlichting. Een aantal maanden geleden is de bekabeling van de straatlantaarns grondig vernieuwd en je zou zeggen dat het hier niet aan kan liggen. Mogelijk een smeldveiligheid of een schakelaar die er uit vliegt laat een bewoner ons weten.

Het probleem is al diverse malen gemeld bij de gemeente Groningen. Reden hier navraag na te doen. Het probleem zou opgelost moeten zijn. De laatste melding was begin maart laat men ons weten. Onze berichtgeving is van recentere datum en geeft aan dat er nog steeds problemen zijn.

Het advies van de de gemeenteambtenaar is meldingen te blijven melden op telefoon: 050-3678910. De normale procedure is dat de problemen binnen 14 dagen tot drie weken opgelost moeten zijn. We begrijpen dat monteurs op stap moeten om de problemen te inventariseren. Soms kunnen problemen direct opgelost worden en soms vergt dit meer tijd. Wat ontbreekt is dat na melding bewoners geen informatie ontvangen over de voortgang van de meldingen en in het bijzonder grotere problemen als het ontbreken van straatverlichting welke een onveiligheidsgevoel geeft. Hier is sprake van een black box waar de geleerden eens hun hoofd over moeten buigen op welke wijze de burger hierin tegemoet te komen. Het kan niet zo zijn dat een straat of straten een aantal dagen zonder verlichting moet doen. Veiligheid voor alles en door de black box denken burgers niet serieus genomen te worden. Even  communiceren? of moeten we deze kunst als alternatief gaan introduceren?

1 opmerking:

  1. Polluxstraat vertoont hetzelfde probleem, waar ligt de breuk????????????

    BeantwoordenVerwijderen