dinsdag 13 maart 2012

Week van de Psychiatrie - Kwartier maken in De Fontein 1 april


In het kader van de Week van de Psychiatrie organiseert De Fontein samen met Lentis op zondag 1 april 2012 een feestelijke middag in De Fontein, Eikenlaan 255. Het is voor ieder die geïnteresseerd is in ontmoeting en spiritualiteit en graag kennis wil maken de veelzijdigheid van de Protestantse wijkgemeente de Fontein en Lentis. Het thema is ‘Contact gewenst?!’

De deur is open vanaf 3 uur 's middags en begint met een High Tea.
Om half vier kunt u deelnemen aan een de zes workshops: zingen met de cantorij, Qi Gong (ademhalings- en lichaamsoefeningen), liturgisch bloemschikken, muziek en levensverhaal, het bordspel 'steekje los' of beeldend vormen, werken met taal en beeld.

Om kwart voor vijf is de presentatie van de foto-expositie ‘Jouw Passie verbeeld’, gevolgd door een meditatief moment. Na de maaltijd volgt om kwart over zes de theateract 'Contact gewenst?!' door de theatergroep Geestkracht 11 van Lentis.

Het beloofd een enerverende middag te worden waar de bewoners van de huizen van Lentis in de Noordelijke wijken en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten. U bent van harte welkom.

Informatie over deze middag:
Hilbert Annen (De Fontein), Prunusstraat 85, 9741 LC  Groningen (050) 5719703
Peter de Rijk (Geestelijk verzorger Lentis), E 48, 9471 KA Zuidlaren (050) 4097493


Week van de Psychiatrie - Op zoek naar waardevolle contacten

De werkgroep Week van de Psychiatrie organiseert van 26 tot en met 31 maart 2012 de 38e Week van de Psychiatrie.

Het thema van de Week van de Psychiatrie 2012 is Contact gewenst?! en gaat over contacten die écht waardevol en belangrijk zijn. Welke contacten stellen we op prijs en hoe geven we die vorm?

Het thema Contact gewenst?! is mede gekozen naar aanleiding van de Week van de Psychiatrie 2011. Het thema was toen Waardevolle zorg?! Tijdens deze week bleek contact een van de belangrijkste aspecten van waardevolle zorg te zijn. Dat blijkt onder andere uit de onderstaande citaten uit het verslag van de Breingeindag 2011.

“Er is nabijheid en contact nodig, in plaats van professionele afstand”.

“Vanaf het eerste moment op een opname-afdeling moet je écht contact leggen met de cliënt, vooral als er sprake is van een crisis. Vergelijk het met intensive-care in een ziekenhuis”.

“De zorg moet persoonsgericht zijn. De ene cliënt heeft iets anders nodig dan de andere. Een goed contact is nodig om te ontdekken wat nodig is en wat werkt”.

“Waardevolle zorg is een hulpverlener die naast je zit, die durft contact te maken met je lijden, die je vraagt wat belangrijk voor je is, die vraagt wat je nodig hebt”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten