donderdag 22 maart 2012

Woningcorporatie Lefier is visie op woonomgeving kwijt


Tussen de CasPoMor flats treffen we , zoals op de afbeeldingen is te zien, groenvoorzieningen aan met vervallen speelattributen en materialen die er niet uit zien. Terreinen die uitermate geschikt zijn voor vier generaties Stads tuinieren in het kader  van “eetbare stad” bijvoorbeeld.. Een vervallen omgeving in het centrum van de wijk is wel het laatste wat gewenst is.  Zowel binnen de woningcorporatie als de gemeente Groningen zijn vast mensen met kennis aanwezig om voor deze gebieden plannen te ontwikkelen waarbij bewoners nadrukkelijk bij betrokken worden zodat enerzijds de burgerparticipatie een kans krijgt en de woningcorportie laat zien haar omgeving voor  de bewoners belangrijk te vinden. 
We weten dat op de achtergrond ook met wijkvertegenwoordigers is gesproken echter tot op heden zonder resultaat. Wij leven nu en niet straks laten de bewoners ons weten.

Tijd voor aanpassingen  in onze mooie wijk Paddepoel. Paddepoelers maken de wijk. Zij die voorwaarde scheppend zijn ook?

1 opmerking:

  1. Laat ze, tussen de flats, kleinevoetpaden aanleggen, slingerend over de grote grasvelden met een paar bankjes her en der ,dat de ouderen, die daar wonen, ook eens gezellig kunnen wandelen en elkaar kunnen ontmoeten(socialiseren heet zoiets?) zonder gevaar van het drukke leven wat er nu heerst., omgeven door fleurige planten of lage bosjes , dat bevordert ook de gezelligheid in een al zo triest beeld wat ze nu vormen.

    BeantwoordenVerwijderen