woensdag 11 april 2012

Basketbalclinic Gasterraflames in Park Selwerd vandaag

Vanmiddag van 13:00 - 15:30 een basketbalclinic in Park Selwerd voor jong en oud.

Nijestee ziet sport als een belangrijk middel om de sociale binding in buurten en/of wijken te verbeteren. Door samen te sporten, oefenen kinderen ook in het samenleven als buurtbewoners onder elkaar. Voor volwassenen kan sport, naast uitlaatklep en sociale activiteit, een mooie vorm van vrijwilligerswerk zijn. Daarom investeert Nijestee in sportplekken en het helpen organiseren van sportactiviteiten in de buurten.

Samenwerking Hanze Instituut voor Sportstudies
Sinds juli 2011 werkt Nijestee samen met het Hanze Instituut voor Sportstudies (HIS). Studenten die een sportopleiding volgen, worden als team ingezet om in de wijken Selwerd en Corpus den Hoorn leuke sportactiviteiten te organiseren. Op deze manier is er wat te doen op de pleintjes, sportveldjes en binnenterreinen. De studenten werken hierin samen met buurtbewoners, lokale sportverenigingen en instellingen. Ook onderzoekt het HIS voor ons wat het effect is van de inzet van sportactiviteiten als middel om de leefbaarheid van onze buurten te verbeteren.
Enquête HIS
De studenten van het HIS hebben een enquête opgesteld voor hun onderzoek. Op deze manier willen ze onderzoeken of u tevreden bent over de sportactiviteiten in uw wijk en wat er volgens u verbeterd kan worden. Woont u in Corpus den Hoorn of Selwerd en wilt u uw wensen of ideeën kenbaar maken, vult u dan de enquête in!
Klik hier voor de enquête voor Selwerd 
Basketbalclinics Gasterraflames
Nijestee sponsort Gasterraflames, Celeritas en De Groene Uilen. In ruil daarvoor geven de spelers van deze clubs ieder jaar basketbalclinics op basisscholen en op basketbalveldjes in onze buurten. De spelers hebben een voorbeeldfunctie voor veel kinderen. Op deze manier komen kinderen al op jonge leeftijd in aanraking met deze sport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten