dinsdag 24 april 2012

Boefjes Koninginnedag mogen schoffelen

Het openbaar ministerie in Groningen past supersnelrecht toe tijdens en rondom Koninginnedag. Wie van zondagavond 29 april tot dinsdagochtend 1 mei iets stouts doet en daarbij ook nog eens de wet overtreedt, en daarbij ook nog eens wordt betrapt, en daarbij ook nog eens geen goed excuus heeft, kan op 1 mei al aan het schoffelen worden gezet.
Alle verdachten die tijdens deze dagen worden aangehouden, worden overgebracht naar het cellencomplex van Regiopolitie Groningen. Op 30 april en 1 mei neemt de officier van justitie een strafrechtelijke beslissing in deze zaken.
De officier van justitie kan verdachten -die daarvoor in aanmerking komen- een taakstraf aanbieden. Die taakstraf zal meteen op 1 mei uitgevoerd moeten worden. De officier kan ook transacties aanbieden. En wanneer de officier bepaalt dat het nodig is dat de zaak wordt voorgelegd aan de rechter wordt een dagvaarding uitgereikt.
Op vrijdag 25 mei zullen alle verdachten die in het kader van snelrecht een dagvaarding hebben ontvangen, terechtstaan voor de Groningse rechtbank.
Alleen verdachten die tussen zondag 29 april 18.00 uur en dinsdag 1 mei 08.00 uur worden aangehouden in verband met Koninginnedag-evenementen, komen in aanmerking voor een snelrechtbeoordeling.

Bron: Openbaar Ministerie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten