zondag 1 april 2012

Dirigente José van Dijken - Zin in zingen, zing dan mee!


 José van Dijken is naast dirigente van het Goede Herder Kerkkoor ook dirigente van de cantorij in De Fontein. Zij ziet graag nieuwe leden op haar koren. Zin in zingen, zing dan mee.

Deze cantorij is opgericht in okober 1967. Vol enthousiasme begeleid José beide koren. De cantorij heeft een liturgische functie in de erediensten en ondersteunen en stimuleren de samenzang.
De cantorij is opgericht in oktober 1967 en staat nu onder leiding van José van Dijken. De cantorij heeft een liturgische functie in de eredienst, we treden  niet op maar nemen deel aan de liturgie, ondersteunen en stimuleren de samenzang, o.a. bij de vaste onderdelen van de liturgie.

(de video is een optreden tijdens de contact gewenst?! middag ter afsluiting van de week van de psychiatrie in samenwerking met Lentis)

Het Goede Herder Kerkkoor
Het Goede Herder Kerkkoor is ooit ontstaan uit het Evangelisatiekoor “Oranje Wijk” omstreeks 1948. Zo vlak na de oorlog wilde men de kerkelijke liturgie wat opvrolijken uit de nog starre vooroorlogse traditie.

In 1955 werd de Goede Herder Kerk gesticht en het was dat groepje van 31 zangers uit het evangelisatiekoor dat mee ging naar de nieuwe behuizing en de naam Goede Herderkerk Koor aannam.
Maar de ruim 50 jaar gaan tellen, en de vergrijzing ontgaat ook het koor niet. Nu gestabiliseerd tot een 39-tal leden, die overigens een hechte en enthousiaste groep dames en heren zangliefhebbers vormen. Het koor kan nog een goed programma brengen, getuige de medewerking aan korenmanifestaties en diensten in kerken.
Wilt u ook zingen?

Contact personen:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten