woensdag 25 april 2012

Finale Buurt Battle Sportpark de Parrel 15:00 uur

Woensdag 25 april is op sportpark ‘De Parrel’ aan de Eikenlaan in de Wijk Selwerd de finale van de FC Groningen Buurt Battle. Dit is de afsluiting van een acht weken durend project. De FC Groningen Buurt Battle is één van de vele maatschappelijke projecten van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. De eerste selectie van FC Groningen zal bij de finale, die om 14.50 uur begint en tot 17.00 uur duurt, aanwezig zijn.
De Stichting FC Groningen in de Maatschappij en haar partners Menzis, Nijestee, FC Groningen, Lefier Hoogezand en de Gemeente Groningen hebben na de pilot van vorig jaar het project uitgerold van twee naar zes wijken. Dit zijn de wijken Oosterpark, Vinkhuizen, Corpus/De Wijert, Selwerd, Beijum en Gorecht-West (Hoogezand).
Punten
De afgelopen acht weken lag de uitvoering van dit project in handen van professionals van het Bslim project. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten nemen met hun wijkteam deel aan de finale van aanstaande woensdag, 25 april.
 
VIP-arrangement
Elke wijk levert twee teams, die op woensdag 25 april zullen strijden tegen de andere wijken. Uiteindelijk zal er per leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar één winnend team komen, dat een VIP-arrangement wint voor de competitiewedstrijd FC Groningen – NAC, op woensdag 2 mei.
 
Sociale cohesie
Met de FC Groningen Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met de partners Menzis, Nijestee, Lefier (Hoogezand) en de gemeente Groningen in voor een aantal belangrijke zaken. Zo willen de partners met dit project de sociale cohesie en de ouderbetrokkenheid vergroten, de leefstijl verbeteren en overlast terug dringen. Daarnaast zijn normen en waarden en sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten