donderdag 26 april 2012

Gezamenlijk herdenken op 4 mei


Op 4 mei zijn we twee minuten stil.  Daarmee tonen we ons respect voor hen die omgekomen zijn in de Tweede Wereldoorlog, burgers en militairen. Op deze dag gaat de vlag half stok en leggen we bloemen en kransen.  Zo herdenken we gezamenlijk allen die zijn omgekomen.

Op 5 mei is het zevenenzestig jaar geleden dat er in Nederland een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Velen van ons hebben deze dramatische periode meegemaakt. Met elkaar staan we op 4 mei stil bij de verschrikkingen van de oorlog. Ook in deze tijd waarin het goed is ons te realiseren wat de gevolgen zijn van vreemdelingenhaat, uitsluiting en onverdraagzaamheid.

Oorlog is niet alleen van vroeger, maar helaas nog steeds van nu.

Burgemeester Peter Rehwinkel roept ons allen, en in het bijzonder ouders en verzorgers, op om met hun kinderen deel te nemen aan de Stille Tocht.  Ook de jongeren en studenten roept de burgemeester op deel te nemen.


De Stille Tocht vertrekt om 18:55 uur vanaf de Hereweg, na de kranslegging bij het Joodsmonument. De tocht eindigt op het Martinikerkhof waar twee minuten stilte in acht genomen worden, zoals dit in heel Nederland  gebeurt. Aansluitend is er om 20:45 uur een openbare Herdenkingsbijeenkomst in de Martinikerk, waar wij allen van harte welkom zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten