vrijdag 6 april 2012

Help de Voedselbank - Zij die het moeilijk hebben komen op een wachtlijst!Vandaag lezen we dat de Voedselbanken overgegaan zijn tot het instellen van wachtlijsten.

Het aantal klanten van voedselbanken groeit in sommige delen van het land zo snel dat er wachtlijsten ontstaan. Ruim 60.000 mensen maken gebruik van het systeem en dat aantal neemt sinds eind vorig jaar met 10% per maand toe.
Ook wordt het moeilijker om voor iedereen gezond voedsel in voorraad te hebben. De supermarkten houden minder over en ze leveren minder vers voedsel. De winkels kopen de laatste tijd scherper in en bouwen minder grote voorraden op.

De armoede achter de voordeur neemt toe, geluiden die we ook vaker in onze wijken horen. Een verkeerde ontwikkeling die de politiek niet zou moeten wensen. Doelstelling zou moeten zijn dat Voedselbanken niet zouden moeten bestaan en dat iedereen in de wereld kan eten zonder problemen.

Gelukkig zijn er mensen die delen en tot actie overgaan. Zo treffen we een poster aan in De Fontein die dit seizoen zich inspannen voor de Voedselbank. 

Ook u kunt uw bijdrage leveren door deze aktie te ondersteunen.  Het gironummer staat vermeld op de afbeelding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten