maandag 30 april 2012

Koninginnedag het pareltje van april!

Vandaag wordt het de mooiste dag van de maand. Juist op deze Koninginnedag is de kans groot dat het voor het eerst deze lente een officiƫle warme dag wordt. Hiervoor moet het in De Bilt 20 graden worden. Vanmiddag ontstaan er stapelwolken, maar blijft het vrijwel overal droog. Vanavond volgen vanuit het zuiden (onweers)buien.


Vanochtend heeft de zon op veel plaatsen volop de ruimte. In het oosten en zuidwesten trekken echter ook enkele wolkenvelden over. Later ontstaan elders ook wat stapelwolken.
Vanmiddag rest er een mix van stapelwolken en zon. Het wordt 18 graden aan zee tot 22 graden in het oosten en zuidoosten van het land en er steekt een matige noordoostenwind op. Tegen de avond trekt er in het zuiden meer bewolking binnen.
Vanavond en vannacht breidt de bewolking zich uit over het hele land en valt in het midden en zuiden van het land buiige regen, met kans op onweer, hagel en windstoten. Tegen de ochtend kan ook in het noorden een bui voorkomen. De temperatuur daalt naar een graad of 10.

1 opmerking:

  1. iedereen een hele fijne en mooie koninginnedag en wat de weersvoorspelling betreft, we zien wel als het zover is.leuke foto.

    BeantwoordenVerwijderen