dinsdag 10 april 2012

Koninklijke Erepenning voor Groninger Sportvereniging Be Quick


Vanmiddag, dinsdagmiddag 10 april 2012, heeft burgemeester Peter Rehwinkel de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Groninger Sportvereniging Be Quick

Het is vandaag precies 125 jaar geleden dat de voetbalafdeling van Be Quick 1887 werd opgericht. Op zich al reden genoeg voor een feest. Maar Be Quick viert dit jaar ook nog eens het 75-jarig bestaan van de jeugdvoetbalafdeling, het 25-jarig bestaan van de tennisafdeling en het 15-jarig bestaan van de bridgeclub.
‘Forever Young!’ luidt het inspirerende motto van Good Old Be Quick. Voor een 125-jarige is dat een geweldige opdracht. De club – ooit begonnen als de Groninger Gymnasiasten Cricket Club - kent een zeer roemrucht verleden. Zo weet een gouden generatie Groninger voetballers op 6 juni 1920 het landskampioenschap in de wacht te slepen! Een tot nog toe unieke prestatie. Het is de enige keer dat het een Noordelijke voetbalclub lukt kampioen van Nederland te worden.
Aan dat nationale kampioenschap zijn voor altijd de namen Evert van Linge, Hans en Max Tetzner, Rieks de Haas, Jaap en Evert Jan Bulder en Appie Groen verbonden. Groningen heeft een aantal Be Quickers uit dat gouden team geëerd door in de wijk Van Starkenborgh straten - en  een brug -  naar hen te vernoemen.
Be Quick is geen doorsnee vereniging maar één van de oudste voetbalclubs van ons land.  Een bloeiende vereniging die al 125 jaar middenin de sportwereld van de stad Groningen en omgeving staat, met een grote maatschappelijke betrokkenheid. De vereniging besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van de jeugd.
Bijzonder is dat naast het voetbal sinds het eeuwfeest van Be Quick tennis zich tot een bloeiende tak binnen de sportvereniging heeft ontwikkeld. Naast het recreatieve tennis wordt ook met veel elan in verschillende competities gespeeld en heeft de club de beschikking over een eigen tennispark. Be Quick onderscheidt zich daarnaast door een bloeiende en krachtige ondernemersclub.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten