zondag 22 april 2012

Ondernemersnieuws: Kleinschaligheid trend in bedrijfsleven

Mensen willen geen zaken meer doen met bedrijven maar met personen. Onderneemster GwenJansen is er dan ook van overtuigd dat kleinschaligheid in het bedrijfsleven waarbij de beslisbevoegde echt dichtbij de klant staat, steeds meer de trend gaat worden.
Dat kan overigens ook heel goed zijn in grotere bedrijven. Dus dat de verschillende afdelingen en disciplines zo worden ingedeeld dat de verantwoordelijkheden en bevoegdheden heel dicht bij de eindklant liggen. Weg met de managers cultuur die zichzelf vooral in stand wil houden in plaats van opkomen voor wat echt van belang is voor het bedrijf!
Zij sluit zich dan ook helemaal aan bij de nieuwste documentaire “Alles van Waarde” die  haar held Frans Bromet  hierover heeft gemaakt. Managers, legt Bromet uit in zijn lange documentaire Alles van Waarde, hebben geen enkel oog voor de kwaliteit van hun producten. Ze denken alleen aan efficiĆ«ntie en winst. De zorg, het onderwijs, het televisieaanbod – om maar een paar dingen te noemen – worden uitgehold en kapotgemaakt. Managers houden alleen hun aandeelhouders tevreden, niet hun klanten.
Hij roept dan ook op tot schaalverkleining waarbij vooral de managers laag ertussen uit gaat.

Zij kan de film echt aanraden. Als is het maar om je aan het denken te zetten. Draait nu in de bioscopen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten