dinsdag 10 april 2012

Ontmoetingscentrum Plutolaan is verhuisdVanaf 1999 was het ontmoetingscentrum gevestigd aan de Plutolaan aan de overkant van de vijver ter hoogte van het Venusflat.  Eind februari is dit Centrum verhuisd naar het Bernlef complex in de voormalige meerzorgruimte.

Bernlef laat weten dat ondanks deze grote verandering de nieuwe situatie goed bevalt. Zo is het restaurant nabij en het participeren in activiteiten binnen Bernlef is geoptimaliseerd. Ook de bewoners waren positief gestemd over deze verandering.

Wat is het Ontmoetingscentrum en voor wie is het bedoeld?
Ontmoetingscentrum Paddepoel is bedoeld voor thuiswonende met geheugenproblemen en/of andere psychische problematiek en voor hun mantelzorgers. Het Ontmoetingscentrum geeft informatie, hulp en ondersteuning aan zowel dementerenden als dus degene die betrokken zijn bij de verzorging.

Open Inloop
Ieder betrokkende bij de zorg kan vrij binnenlopen. Gewoon een kopje koffie komen drinken en een praatje maken, maar er is  ook tijd voor een persoonlijk gesprek.

Dagprogramma
Er is een dagprogramma georganiseerd voor de deelnemers waar gezamenlijke en individuele activiteiten worden gedaan zoals de schilderclub, de sjoelclub, uitstapjes, creatieve middag, rummikub, geheugentraining etc. De mogelijkheid om te blijven eten is aanwezig. Ook als mantelzorger kunt u aanwezig zijn maar niet perse noodzakelijk
.
Activiteiten voor mantelzorgers
Er worden informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen georganiseerd en diverse thema’s worden besproken. Het Ontmoetingscentrum is nauw betrokken bij het Alzheimercaf√© welke elke derde dinsdagavond plaats  vind in Maartenshof.

Praktische informatie:
Het Ontmoetingscentrum is geopend op maandag, donderdag en vrijdag van 10:00 – 16:00 uur en op woensdagmiddag van 13:00- 16:00 uur.

Aanmelden
Aanmelding is mogelijk via de huisarts of team 290 die een indicatie aanvragen. Ook zonder indicatie kunt u langs komen zodat wij iets voor u kunnen betekenen. U kunt ons bellen op telefoon 050-5752220


Geen opmerkingen:

Een reactie posten