dinsdag 3 april 2012

Paddepoeler ontketend posteractie Tram No Way!


Niet gebonden aan een politieke partij en ook niet gebonden aan een belangenvereniging is dhr. Mostertman vandaag gestart met  een posteractie tegen de komst van de tram. Belangrijkste reden is dat het een geldverslindend project is en hoofdzakelijk het vervoer van studenten van het NS-hoofdstation naar het Zernikecomplex moet vervoeren waarvoor in de binnenstad inmiddels al vele winkeliers zijn vertrokken en de leegstaande panden te koop worden aangeboden. Bovendien blijft de vraag om de ov-studentenkaart blijft bestaan waardoor studenten nog meer de fiets zullen gaan gebruiken. Door spreiding van aanvangslessen op het Zernike kan de overcapaciteit van de bussen beter uit genut worden en is de tram derhalve overbodig.
Mostertman hoopt op een succes en hij denkt als 20.000 stadjers deze poster ophangen het gemeentebestuur zich wel zal bedenken volgens een artikel in de Groninger Gezinsbode.

Naar onze vele acties in de wijk en de politieke druk geeft het gemeentebestuur nog steeds geen reactie over het wel of niet doorgaan van de tram. De binnenstad nodigt niet meer uit om te winkelen. De afname aan winkels, de bouwputten die ontstaan, de hoge parkeertarieven voor lege garages zijn geen redenen voor de politiek om op haar besluiten terug te komen, sterker nog, als ruim zestig procent tegen is, gaat de Groenlinkse Politiek gewoon door. De tijd is aangebroken dat het geloof in wethouder Karin Dekker is verloren en zij er verstandig aan doet het veld te ruimen om erger te voorkomen.

De poster is voor € 0,50 af te halen bij Copy 76 aan de Zonnelaan.

Eerdere berichten over de tram vindt u onder het label tram. 

Tram-NoWay
Stoornissen in het autistisch spectrum
Regeren Don Quijote-achtige heren
die in Groningen Mammon willen eren:
zij zien trams rijden door ’t oude centrum…

Natuurlijk gaat niets boven de stad
maar heeft men ’t met fantasma’s niet gehad?

Ferdinand van HeijningenGeen opmerkingen:

Een reactie posten