dinsdag 24 april 2012

Politieke wonderwereldelke dag honger is crisis
De debatten volgend in de Tweede Kamer vandaag doet je niet meer verrassen dat men niet kan of wil samenwerken om oplossingen te bedenken over de situatie waar we in beland zijn.

Ieder voor zich vraagt zich aan te sluiten bij hun begrotingsplannetje en zo schiet het allemaal niet op.
Wat opviel was dat de zwakkeren, waaronder ontwikkelingshulp, onevenredig getroffen zouden worden. De onderlinge christelijke  partijen hebben zo een eigen visie op naastenliefde, immers CDA en SGP stonden achter de voorgenomen besluiten, daar waar de Christen Unie dit heiliggoed met hand en tand verdedigd.
SP voorman Roemer die als enige, de zorgen over de de geldverslindende organisaties als overheid en zorg aan de kaak stelde, veroorzaakt door managers die vooral met zichzelf bezig zijn en het maatschappelijk doel hebben verloren en nog steeds in het zadel zitten. Het uitblijven van hervormingen etc. Geen interruptie tijdens zijn betoog en dat geeft te denken.
 
Kortom, de politiek blijft voor ons een wonderwereld die niet wil begrijpen wat  bij mensen leeft en het niet meer uit kan leggen.  Is het vertrouwen in de politiek  verder weg dan ooit? nu een verkiezingsdatum al moeilijk te regelen is?

Wees wijs, stap over uw schaduw heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten