zondag 15 april 2012

Steekwapens vanaf 1 mei verboden Maak Nederland veiliger

Steekwapen? Spreekwapen!
Vanaf 1 mei zijn alle steekwapens verboden in Nederland. Als de politie je dan pakt met een bijvoorbeeld een mes op zak, ben je er gloeiend bij. Voor 1 mei kun je echter zonder boete nog je steekwapen inleveren. Lever voor 1 mei 2012 je mes of wapen in. Je krijgt dan geen boete. Je naam wordt niet genoteerd. Op de website kun je de inleverpunten vinden. Info overheid: klik hier
Als je na 1 mei op straat gepakt wordt, is de politie minder tolerant. Loop geen enkel risico, de nieuwe regels zijn vlijmscherp. Neem nooit een mes of ander wapen mee op straat. Zelfs geen aardappelschilmesje. Geen scherpe nagelvijl in je tas. En ook geen puntige schroevendraaier. Heb jij na 1 mei nog steeds een steekwapen op zak, dan zul je de pijn zelf voelen. Vooral in je portemonnee, want de boete die je krijgt liegt er niet om: 350 euro! Voor dat geld kun je heel veel andere leuke dingen doen.

Doe mee! Je kunt nu meedoen aan de actie rondom steekwapens. Lever anoniem je steekwapen in en pak je spreekwapen op. Pak pen en papier. Kies een van de steekwoorden die je vind op de website www.spreekwapens.nl en laat de inkt vloeien. Gebruik de A.R.T. beat (kun je downloaden op de website) en neem je Spreekwapenvideo op met een mobieltje, webcam of een camera. Voor je het weet bekijken duizenden Spreekwapens-fans jouw video. Aan jou de taak om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Het stemmende publiek bepaalt wie er in de finale komt. Daarna beoordelen Sticks en Rico (Opgezwolle, Fakkelbrigade) wie er het beste en meest origineel is om de studio in te duiken voor een professionele studio-opname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten