zaterdag 28 april 2012

Tientjeskapper geen eerlijke deler


Daar waar we allen, burgers en ondernemers, de schouders er onder moeten zetten nemen sommige ondernemers het niet zo nauw. De kappers en kapsters die veelal hard moeten werken voor hun inkomen zijn mogelijk de dupe van het oneerlijke gedrag.

De fiscale opsporingsdienst FIOD hield donderdag in Groningen twee mannen aan, die onder meer van witwaspraktijken worden verdacht. Het duo bestierde een kappersketen.
De Belastingdienst nam vanwege een torenhoge schuld drie auto's en de inventaris van alle kapperszaken, die onder de naam Tientjeskapper, Eurokapper en Knipboulevard opereerden, in beslag.
De FIOD legde voor haar onderzoek beslag op contant geld en de administratie. De hoofdverdachte is een 42-jarige man. Hij richtte 18 stichtingen op, die waarschijnlijk sinds 2007 kapperszaken exploiteerden. Onder elke stichting viel één of meer kapperszaken.
De fraude loopt vermoedelijk in de tonnen. Het duo wordt naast witwaspraktijken ook verdacht van valsheid in geschrifte en het ontduiken van loon- en omzetbelasting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten