dinsdag 17 april 2012

Tram Groningen een belangrijke fase voor raadsleden morgen


De voorbereiding van de komst van een tram naar Groningen gaat woensdag officieel een nieuwe fase in. De commissie Beheer en Verkeer uit de gemeenteraad bespreekt dan de stukken voor de aanbesteding van twee tramlijnen in de stad. Het is de laatste mogelijkheid voor de raadsleden om ‘wensen en bedenkingen’ over de aanbestedingsdocumenten uit te spreken.
Gemeente en provincie hebben bij de aanleg van de tramlijnen gekozen voor een zogenoemd DBFMO-contract. Gemeente en provincie stellen vooraf precies vast aan welke eisen de aanleg van de tramlijnen moet voldoen. Gemeente en provincie moeten deze aanbestedingsstukken vóór 27 april vaststellen.
De consortia (samenwerkende bedrijven) die de tram willen aanleggen kunnen vervolgens een bod uitbrengen voor aanleg, onderhoud en exploitatie van de tram gedurende 22,5 jaar. Beide consortia, Strukton/Arriva en BAM/Connexion, hebben hiervoor tot 17 september de tijd.

Het hele artikel: klik hier


1 opmerking:

  1. 18 april .grote actie tegen de komst van de tram op de Grote Markt tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Overal waren er pamfletten verspreid bij de bushokken enz.

    BeantwoordenVerwijderen