donderdag 19 april 2012

Tram No Way niet voor winkelcentrum Paddepoel

De tram is van levensbelang voor het winkelcentrum De Paddepoel en kan niet worden uitgesteld. Dat schrijft de Vereniging van Eigenaren van het winkelcentrum aan het stadsbestuur.


Volgens de winkeliers zal de tram een belangrijke impuls geven aan de ontwikkeling en bereikbaarheid van de stad en met name aan de noordelijke stadswijken. De vereniging verwacht dat door de komst van de tram investeerders gevonden worden die geld willen steken in de modernisering en verbetering van het winkelcentrum. Volgens de winkeliers leert de ervaring in andere steden dat straten en buurten rondom tramlijnen zienderogen opknappen en bedrijvigheid aantrekken.
Als het aan de winkeliers ligt is het nu of nooit wat de tram betreft. Uitstel van de plannen is schadelijk en zal met grote risico’s gepaard gaan.

(bron: oogtv)

Om welke risico's het gaat wordt niet nader verklaard. Dat het winkelcentrum aan vernieuwing toe is is langer bekend.  Het grootste overdekte winkelcentrum van Groningen was ooit het winkelcentrum waar velen uit Noord Groningen gebruik van maakten.  De diversiteit ontbreekt reden dat dit winkelcentrum aan vernieuwing toe is.

1 opmerking:

  1. Laten de winkeliers zich maar eens druk maken over het winkelcentrum wat betreft het verhuren van de winkelunits. Het zijn bijna alleen maar kledingwinkels voor jonge mensen en schoenenwinkels. Een grote supermarkt erbij zou niet verkeerd zijn. Ook wel eens gedacht dat de oudere mensen ook graag hun kledingwinkels en schoenenwinkels, wat vaak gepaard gaat met aanpassingen,in hun"winkelcentrum"zouden willen hebben.Een beetje variatie voor jong en oud zou niks misstaan. Een handwerkwinkeltje , breigaren en alles wat erbij hoort is alleen nog maar op de markt te verkrijgen, een Action , veel variatie aan artikelen, een andere supermarkt, geef ons C1000 maar weer, hoor ik zo vaak zeggen. Dus mensen winkeliers, doe eens een keer je ogen en oren open op het buurtgebied, jullie hebben er ook je verdiensten al die jaren van gehad en nu het slecht gaat komen jullie ineens voor de tram op. Ook goed, kunnen wij met ons allen tenminste vaker verder weg gaan om te winkelen , dan alleen winkelen op het winkelcentrum.

    BeantwoordenVerwijderen