donderdag 10 mei 2012

Aftrap ‘GA! Voor je toekomst’ in verzorgingstehuis De Ebbingepoort


Vanmiddag om 14:00 uur verrichtte mw. Alida Cordes, locatiemanager De Ebbingepoort , de aftrap voor het project ‘Ga! Voor je toekomst’. Een project welke studenten in contact brengt men ouderen dus alle reden om eens te kijken wat dit inhield. De zeven studentenverenigingen die onder Contractus Groningen vallen adopteren een verzorginstelling in Groningen. Studenten  worden in contact gebracht met ouderen en ouderen kunnen veel leren over de digitale wereld, mede door de opkomst van eHealth en serious gaming moeten ouden kunnen computeren. Omgekeerd kunnen ouderen de jongeren leren breien; het ‘urban knitten’is tenslotte onder jongeren tegenwoordig razend populair.  Onder de vele aanwezigen was ook wethouder Janny Visscher aanwezig die later op de middag een toelichting op het project gaf.
Het project GA! voor je toekomst zal een mooie Groningse traditie gaan worden, geheel passend bij de jonge stad die Groningen is. De studenten gaan de verantwoordelijkheden die zij hebben ten opzichte van Gezond & Actief ouder worden niet uit de weg. De studentenverenigingen zullen tenminste één keer per jaar activiteiten organiseren voor de verzorgingsinstellingen. Elke vereniging zal een andere invulling geven aan het contact tussen deze generaties. Ze kunnen bijvoorbeeld een spelletjesmiddag, bonte avond, talentenshow of diner organiseren. De stad Groningen staat dit jaar volledig in het teken van gezond en actief ouder worden. Met de campagne GA! Groningen bruist het dit jaar van de activiteiten die het belang van gezond leven onder de aandacht brengen. (foto's van deze middag: klik hier)


GA! Campagne

Met de campagne GA! Groningen willen de partners van het Akkoord van Groningen en het HANNN (Healthy Ageing Network Noord-Nederland) zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het thema gezond ouder worden. Want gezond ouder worden begint al op jonge leeftijd. Met de GA! Campagne sluit Groningen aan bij het Europese Jaar voor Actief Ouder Worden. Naast de GA! Spot worden dit jaar sportactiviteiten, gezonde happen in restaurants en activiteiten in de wijken georganiseerd. Op 2 juni staat de Nacht van Kunst en Wetenschap in het teken van Gezond en Actief ouder worden. Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.cityoftalent.nl/ga.

Onderzoek
In Groningen en Noord-Nederland werken kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven al jaren nauw samen om kennis te ontwikkelen op het terrein van Healthy Ageing. RUG en UMCG leveren wetenschappelijke topprestaties op dit gebied. De Hanzehogeschool Groningen levert met praktijkgericht onderzoek een belangrijke bijdrage aan innovatieve producten en diensten. De RUG en het UMCG trekken internationale toptalenten aan die baanbrekend onderzoek doen, onder andere binnen het binnenkort te openen European Research Institute for the Biology of Ageing (ERIBA). Het HANNN zorgt voor een vruchtbare samenwerking tussen de kennisinstellingen en het bedrijfsleven in Noord -Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten