woensdag 16 mei 2012

Buikriem nog verder aantrekken?


Er is een akkoord in Den Haag over de bezuinigingen die ons allen zullen treffen.  Welke maatregelen wordt om dit moment doorgerekend.  Duidelijk is dat de eigen bijdrage in de zorg flink verhoogd zal worden.  Velen onder ons kennen de armoede achter devoordeur waarover Jan Stäbler recentelijk over schreef. 

Het begint er steeds meer op te lijken dat de zorgen over armoede toenemen. Zaken niet eerlijk gedeeld worden. De financiële wereld voorop en gevolgd door de geldverslindende overheid en zorginstelling blijven relatief buiten schot. De politieke vertegenwoordigers aan tafel bij de diverse media hebben het over wat goed is voor de toekomst van ons land. Toekomst is maar een woord waar je op kunt anticiperen. Wat als de bom valt? 

Natuurlijk zijn er zaken waar op bezuinigd kan worden maar om collectief zoveel maatregelen te nemen waar door we nog minder kunnen uitgeven lijkt niet bevorderlijk voor de stimulering van wat we economie noemen. En zij die echt afhankelijk zijn van ons die gezond zijn dienen dan ook buiten schot te blijven. Weg  met al het management wat de afgelopen periode er een bende van gemaakt heeft. Weg met die lagen in de organisaties die zich zelf verrijkt hebben in zorg en overheid.
Nee, Nederland hoeft niet in de uitverkoop, maar het economisch stelsel zal anders moeten als we een kijkje nemen in de landen om ons heen. Zijn wij ook op weg naar grote werkloosheid en sociale onrust? Het begint er aardig op te lijken en partijen die er juist geen garen bij moeten spinnen worden straks door de kiezers beloond en dat zou een droevige zaak zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten