zondag 6 mei 2012

Compensatie groenvoorziening Paddepoel een wassenneus


Met de vele nieuwbouw in de wijk is er sprake van een compacte wijk waar steeds meer groenvoorziening voor opgeofferd moeten worden.  Zo zijn de groenvoorzieningen aan de Zonnelaan met de nieuwbouw Trefkoel volledig verdwenen.
Wel worden er vijfentwintig tot dertig bomen geplant ter compensatie en zijn op het binnenterrein van blok A groenvoorzieningen in de plannen meegenomen. Ook is een groenstrook gepland tussen Bernlef en Trefkoel, een terrein welke in bezit is van woningcorporatie De Huismeesters. Dit terrein is nu parkeerterrein en is voorzien van een aantal garages.

We zijn een beetje voor de gek gehouden nu blijkt dat de groenvoorzieningen op het Venuspad naast de Bisschop Bekkersschool opgeofferd moeten worden ter compensatie van de groenstrook tussen Bernlef en Trefkoel. Hier is bij het bekend maken van de plannen nooit over gesproken. Zo zie je maar weer  dat je de mensen op de eerste rij nooit kunt vertrouwen.  Laten we ons dit gebeuren? Of komen we in actie als deze stoute plannen  doorgaan!Geen opmerkingen:

Een reactie posten