vrijdag 11 mei 2012

De haring aan de Zonnelaan al meer dan 25 jaar


Het was eind 1985 toen haringspecialist Wijbenga aan de Moesstraat in Groningen zijn eerste haring verkocht. Dat heeft maar even geduurd want medio april 1986 vestigde hij zich aan de Zonnelaan in de Groninger wijk Paddepoel. In deze jaren weten vele Paddepoelers  zich nog een bloemen- en groentekraam te herinneren. Dit beeld ligt al jaren achter ons en de Zonnelaan zonder haringkraam is niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Paddepoel. Vele wijkbewoners en passanten kopen dagelijks even een haring en het is soms dringen met de beperkte parkeerruimte. De viskraam kent een grote bekendheid in Groningen en omstreken. Wijbenga  is één van de betere haringspecialisten in Groningen en mogelijk wel de beste laten de klanten weten tijdens een bezoekje aan de kraam.
  
De kraam is recentelijk van buiten voorzien van een nieuw jasje. Tijdens het versmallen van de Zonnelaan hadden we zorgen over de parkeer mogelijkheden voor onze kraam. Gelukkig is hier in goed overleg met de gemeente een mooie oplossing voor gekomen.  Met de komst van de tram maakt deze ondernemer zich wel zorgen, immers de parkeerplaatsen aan de Zonnelaan verdwijnen.  De gemeente Groningen heeft toegezegd in goed overleg de situatie te bekijken als de tram zijn doorgang vindt. Afwachten dus.

Op woensdag 6 juni wordt de nieuwe haring weer geleverd. Aan de haringstand gaat het dit niet jaar zeker niet liggen want deze is de laatste jaren weer groeiende.  In afwachting van de besluitvorming rond de tram, hoopt deze ondernemer nog vele seizoenen de bewoners van Groningen en omstreken zijn heerlijke haring aan de Zonnelaan te kunnen aanbieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten