donderdag 31 mei 2012

Met al die regen een passende paraplu

De zonnige dagen laten het afweten. Met de vele regenval is dit wel een passende paraplu.

Het weer:

Vandaag en morgen: Koel met vandaag nog plaatselijk (mot)regen. Morgen perioden met zon
Vanochtend is er veel bewolking en van het noordwesten uit trekt er nog een gebied met plaatselijk (mot)regen over het land naar het zuidoosten. Van het noorden uit klaart het later vanochtend en vanmiddag op en boven land ontstaan stapelwolken. In het uiterste zuiden en oosten kunnen deze nog uitgroeien tot een lichte bui. De middagtemperatuur varieert van 12 graden in het noorden tot 17 in het zuiden. De noordwestelijke wind is matig, in het waddengebied vrij krachtig.
Komende nacht klaart het landinwaarts op. Aan de kust komen nog wolkenvelden van zee voor. De minimumtemperatuur ligt tussen 9 graden aan de kust en 4 plaatselijk in het zuiden. De wind is zwak, westelijk, in het zuiden is de wind veranderlijk. Aan de kust is de wind matig, in het Waddengebied vrij krachtig.
Morgen overdag is er aan de kust de meeste zon. Landinwaarts ontstaan stapelwolken maar het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen 12 graden in het Waddengebied en 18 in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richtingen. In het Waddengebied is de wind eerst nog vrij krachtig uit het noordwesten.

 (Bron: KNMI)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten