maandag 7 mei 2012

Ondernemers Oosterstraat massaal tegen de tram

De weerstand tegen de tram groeit bij de ondernemers in de Oosterstraat. De bereikbaarheid en de uitstraling van de straat zal met de komst van de trambaan ingrijpend veranderen. De winkeliers hebben meerdere argumenten opgetekend in een petitie tegen de tram.
Deze, en een maquette van de toekomstige Oosterstraat werden gisteravond aangeboden door medestander Petra Krouwel aan Charlie Aptroot (lid VVD-fractie in de Tweede Kamer)
Mevrouw Kiki verzorgde de luchtige noot door op haar eigen ludieke wijze te protesteren tegen de komst van de tram. Voor geinteresseerden was er na afloop gelegenheid om in een oude paardentram een rondrit door de stad te maken.

Aansluitend vond er in Grand Café Time Out een debatavond plaats in aanwezigheid van Jan Evenhuis (gemeenteraadslid VVD) en Charlie Aptroot. De bovenzaal was afgeladen vol en van de mogelijkheid tot inspraak werd volop gebruik gemaakt.
Het algemeen geluid over de Regiotram was overwegend negatief en in de VVD  hebben de Oosterstraatwinkeliers een bondgenoot in hun aversie gevonden.

(bron: dichtbij.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten