woensdag 2 mei 2012

Paddepoel dialoog kent slechts haar eigen rol of taak


Over één ding zijn we het eens; met zijn allen maken wij de wijk, maar zijn wij allen de wijk.

In de wijkkrant lezen we dat voorheen Heel de Wijk niet meer zo goed functioneerde. Reden om voor een andere opzet te kiezen zonder vast te stellen wat de oorzaak is van het niet goed functioneren en wel De Paddepoel Dialoog.

Steeds vaker zien wij activiteiten georganiseerd door woningcorporaties zoals de basketbalmiddag en de buurt battle. Het ontbreekt aan publiciteit en coördinatie van dergelijke evenementen. Ieder voor zich met alle goede bedoelingen is waar het meer op gaat lijken om cohesie binnen de wijken te activeren.  Op het laatste moment zien we de twitter berichten over dergelijke activiteiten en moeten alle zeilen bijgezet worden om hier aandacht aan te geven. Ja, dat is belangrijk. Samen maken we  de wijk is wat we elkaar duidelijk willen maken. Maar dan wel samen.  Activiteiten die bekend moeten zijn bij de Paddepoel Dialoog maar binnen kamers blijven of niet geactiveerd worden.
Teleurstellend om een pleidooi te houden dat we allen een rol hebben en er zelf aan voorbij gaan.

Wat blijkt is dat georganiseerde evenementen en activiteiten werkt en als de bestaande activiteiten  binnen de wijken op elkaar afgestemd zouden worden zal een ware Dialoog ontstaan  en niet zo als nu waar men stoeit , geld,  tijd en energie verspild in activiteiten waar weinig of geen belangstelling voor is. Zelfs de problemen binnen de  bestaande activiteiten niet herkennen of een hulpvaardige rol hierin spelen.

Een voorbeeld zou kunnen zijn de tent die vorig jaar tijdens Koninginnedag zo prachtig opgesteld stond in Park Selwerd in deze vorm met ander materiaal als  TEMPEL permanent plaatsen. Een tempel van Cultuur en Kunst waar  activiteiten  voor de buitenactiviteiten van de wijken kunnen plaatsvinden. De dans- en muziek- en theatergroepen in de wijk of jaarlijks terugkerende activiteiten kunnen zo door de gezamenlijke wijken worden benut. Daar zou geld en energie in gestopt moeten worden. Dat werkt is wel gebleken in de achter ons liggende activiteiten.  Faciliteren en bundelen lijkt een betere weg naar een Dialoog.

Zo, dat moesten we even kwijt. DIALOOG DAT DOE JE SAMEN MET EEN PLAN VAN AANPAK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten