zaterdag 26 mei 2012

PvdA marcheert in de pas van de SP


Nu de gevolgen van de crisis binnen de gemeente Groningen ongekende vormen aannemen en de PvdA ruim op achterstand staat in de landelijke peilingen  gaf de Groninger PvdA-voorman Frank de Vries een interview in het Dagblad van het Noorden waarin hij de bal bij de provincie legt en ineens duidelijkheid probeert te zijn.

De SP is blij met het tramverhaal PvdA

De SP fractie heeft met instemming het interview met PvdA wethouder Frank de Vries in het Dagblad van het Noorden gelezen. De Vries stelt daarin onomwonden dat de tram wordt afgeblazen, behalve als de omstandigheden in september heel anders zijn dan nu. De SP is blij met die opstelling.
Fractievoorzitter Eelco Eikenaar: ‘wij hebben steeds gezegd dat we de investeringen in de buurten en de mensen die een steuntje nodig hebben belangrijker vinden dan de tram. Als allebei kan, prima. Maar de financiĆ«le positie van de gemeente en de vooruitzichten voor de komende jaren zijn zo slecht, dat alleen een groot wonder genoeg ruimte kan geven om de tram aan te leggen en de voorzieningen op peil te houden. En ik geloof niet in wonderen.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten