maandag 7 mei 2012

Rondleidingen Selwerderhof 12 mei


 Zoals vele begraafplaatsen vormt ook Selwerderhof een bijzondere plek. Een rustplaats in de stad omdat het een begraaf- en herdenkingsplek is, maar ook door bijzondere flora en fauna, de parkarchitectuur en de gebouwen die er staan. De mensen van Selwerderhof willen u daar graag iets van laten zien.

Daarom op zaterdag 12 mei een drietal rondleidingen op Selwerderhof. De rondleidingen beginnen om 10.30, 14.00 en 16.00 uur bij de entree van de begraafplaats, Iepenlaan 204. U bent van harte uitgenodigd om aan één van de rondleidingen mee te doen. Wethouder Jannie Visscher van Stadsbeheer geeft om 10.30 uur het startsein voor de eerste rondleiding. Dat doet zij in het loketgebouw, bij de entree van de begraafplaats.


Voor iedere rondleiding is er in het loketgebouw koffie en een presentatie over de geschiedenis van begraven in Groningen. De rondleiding zelf duurt ongeveer een uur en eindigt in het theehuis op de begraafplaats. Deze rondleidingen worden jaarlijks tweemaal gehouden, rond Allerzielen en Moederdag.


U bent van harte uitgenodigd om aan één van de rondleidingen mee te doen.

De historie van Selwerderhof: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten