woensdag 16 mei 2012

RTV Noord en RTV Drente onder vuur


reportage rtvnoord en oogtv vreemd?
Vandaag lezen we op de site van Dichtbij.nl dat er  felle kritiek op regionale omroepen  wordt geuit.

Bij de premiere van de film 'Oude meesters, jonge helden' in het Drents Museum in Assen klonken gisteravond kritische noten. Die golden niet de film, maar de noordelijke regionale omroepen.
Voorzitter Carla Alma (foto) van Stichting Beeldlijn, de producent van de film, gaf RTV Noord en RTV Drenthe een veeg uit de pan. Die hebben volgens Alma te kennen gegeven niks meer van Beeldlijn aan te willen kopen. "Het moet allemaal platter", zou de boodschap zijn van RTV Noord en RTV Drenthe.

Zoals u allen weet verzorgen wij geheel vrijwillig onder meer het nieuws voor en over de wijk Paddepoel en worden we door OOGTV  gefaciliteerd voor het publiceren van de wijkfilmpjes.

Wat is de doelstelling van deze regionale omroepen? Taarten etc weggeven om het aantrekkelijk te maken om de regionale omroep te bezoeken of te beluisteren?  Of gewoon doen wat haar taak is. De gesubsidieerde regionale omroep krijgt te veel geld van de provincie en stad of voert mogelijk niet uit waar voor ze bedoeld is.  OOGTV voor de stad en Noord voor de Regio en niet alles dubbel. Nee, het ontbreekt aan efficiency en aan samenwerken en dat kan volgens mijn  bescheiden mening anders.

Wij zijn nieuwsgierig naar reacties.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten